Nieuwe ronde subsidie VvE-scan

Sinds 1 juni 2017 is de tweede subsidieronde opengesteld voor VvE’s die graag een scan uit willen voeren voor hun gebouw. Binnen deze ronde worden in totaal 25 VvE-scans gesubsidieerd door de provincie Gelderland, met een maximum bedrag van € 4.000,-.

U heeft de ambitie om uw VvE te verbeteren, maar waar moet u beginnen? Welke maatregelen zijn er? Wat kost dat en hoe blijft u als VvE binnen het maandelijkse budget? Doorgaans is het voor een VvE lastig om deze vragen te beantwoorden. Om deze reden heeft de provincie Gelderland een subsidieregeling opengesteld voor de VvE-scan.

Tijdens een VvE-scan wordt het complex niet alleen technisch doorgelicht, maar wordt ook de financiële situatie van de VvE bekeken. Uit de verkenning wordt duidelijk of de VvE kansrijk is om (in stappen) naar Nul op de Meter (NOM) te gaan. Een gebouw met Nul op de Meter is verregaand verduurzaamd en heeft (bijna) geen energierekening meer. De vermeden energiekosten worden gebruikt om de investeringen van te betalen.

Meer informatie over de VvE-scan en over het aanvraagproces is hier te vinden.