Overweldigende interesse Roadshow

Hoe creëer ik voldoende draagvlak binnen mijn Vereniging van Eigenaren (VvE)? Welke verduurzamingsmaatregelen zijn er? Welke stappen moet ik met mijn VvE doorlopen om te verduurzamen? Dit zijn enkele vragen die maandag 22 januari centraal stonden tijdens de informatieavond georganiseerd door het VvE Energieloket Gelderland. Een overweldigend aantal van meer dan 140 bewoners bezocht deze avond over verduurzaming van VvE-gebouwen.

De informatieavond werd afgetrapt met een interactieve quiz om meer te weten te komen over de aanwezige VvE’s. Hieruit bleek dat het overgrote deel aanwezigen uit de gemeente Arnhem kwam en lid is van een (middel)grote VvE. Dat de ambitie hoog ligt in de regio bleek uit het antwoord dat de meerderheid van de bewoners het liefst Nul op de Meter wil bereiken met zijn of haar VvE.

Tijdens het plenaire deel werden de voordelen verteld van verduurzaming. Het is niet alleen goed voor de portemonnee door daling van de energiekosten of stijging van de woningwaarde, maar het levert ook een aanzienlijke comfortverbetering door het oplossen van tocht-, vocht- en schimmelproblemen, een gezonder binnenklimaat en een veiligere woning. Vervolgens ging het VvE Energieloket dieper in op twee randvoorwaarden voor verduurzaming bij VvE’s: verkrijgen van voldoende draagvlak en het vinden van financiering.

Na deze plenaire sessie begaven de aanwezigen zich naar twee deelsessies over enerzijds Nul op de Meter en anderzijds Duurzaam Onderhoud. Waar Nul op de Meter een complete renovatie inhoudt van het gebouw, kunnen VvE’s vaak al grote stappen zetten door hun jaarlijkse onderhoud te combineren met het nemen van duurzaamheidsmaatregelen zoals zonnepanelen.

VvE Energieloket Gelderland

Het VvE Energieloket Gelderland, voortkomend uit het Gelders Energieakkoord van de Provincie Gelderland, is in het leven geroepen om de ruim 9.300 Gelderse VvE’s actief te ondersteunen bij hun zoektocht naar verduurzaming. Door middel van zogeheten Roadshows trekt het energieloket de provincie door om in aanraking te komen met zoveel mogelijk VvE’s. Ieder kwartaal is het loket in een andere regio te vinden, waar het in samenwerking met het regionale energieloket en de omliggende gemeenten informatieavonden organiseert. Daarnaast staan er twee Marktdagen op de planning, waarbij vraag en aanbod samen wordt gebracht. Hier kunnen VvE’s inspiratie opdoen bij een breed scala van aanbieders van duurzame oplossingen.

Contact

Het VvE Energieloket is er voor alle VvE’s in de provincie Gelderland. Is er een eerste idee over energie opwekken of isolatie? Of zijn er grootste plannen voor een totale energieneutrale renovatie? Het VvE Energieloket voorziet u graag van informatie en biedt ondersteuning om het idee naar een volgende stap te brengen. Het loket is te bereiken via info@vve-energieloket.nl of telefoonnummer 085 – 060 89 39. Meer informatie is te vinden op de website www.vve-energieloket.nl.