Subsidie energieadvies en procesbegeleiding

Wilt u weten hoe u in uw gebouw(en) de energieprestaties kunt verbeteren, wat de kosten zijn en wat het gaat opleveren? Laat dan een energieadvies opstellen. Met een energieadvies legt u de basis om de juiste maatregelen te nemen voor uw gebouw.

 

Energieadvies

Voor een energieadvies komt een erkend energieadviseur uw gebouw(en) ter plekke onderzoeken. Hij bekijkt de situatie van het gebouw en de installaties. In het energieadvies beschrijft de adviseur vervolgens wat de energieprestatie van het gebouw is in de huidige situatie. Ook geeft hij advies over welke energiebesparingsmaatregelen u kunt nemen, wat de voor- en nadelen zijn en nog meer. Tot slot staat in het energieadvies een algemene uitleg over het mogelijk realiseren van een zeer energiezuinig pakket of een Nul op de Meter-woning.

 

Energieadvies met procesbegeleiding

Voor het aanvragen van een energieadvies met procesbegeleiding geldt dat de VvE, op basis van het energieadvies, besluit om binnen 5 jaar minimaal 2 energiebesparende maatregelen uit te voeren. Dit besluit wordt schriftelijk vastgelegd en een afschrift van het besluit moet worden meegestuurd met de aanvraag. Het energieadvies kan ook worden aangevraagd in combinatie met een MDOP.

 

Voorwaarden

De algemene voorwaarden voor de subsidie vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).